Erfaringer efter to måneder

Vi har nu boet i huset i to måneder, og vi er ved at være faldet til. Så nu glæder vi os bare til at haven, og især flisearbejdet bliver færdigt. De fleste af vores erfaringer er blevet offentliggjort tidligere, så der er måske ikke så meget nyt - men alligevel.

Indretningen og materialevalget er faktisk gået over alt forventning, det der har overrasket os mest er nok køkkenet og det er heldigvis i den rigtige retning. Det fungerer bare, og det er virkelig en fornøjelse, at der er plads til at vi kan være der begge to - samtidig. Bryggerset fungerer også vældig godt, og det har vist sig, at det var en helt rigtig beslutning, at bruge nogle ekstra kvadratmeter der.

Der har naturligvis også været smuttere, men de er altså ikke større end de kan ændres, hvis de bliver ved med at genere - det handler f.eks. om ruderne i badeværelserne, der måske burde have været råglas. Vi synes stadig bedst om klart glas, men det er altså ikke særlig praktisk i et badeværelse. Vi har godt nok fået lavet persienner efter mål, men vi har alligevel en fornemmelse af, at man kan kigge ind.

En anden ting er vandhanen i det ene badeværelse. Vi synes stadig den er flot, men den er alt for stor til den indbyggede vask. Et par låger vender underligt, men det kunne vi have set ud af tegningen.

Men som sagt tidligere - det er småting!!!

Hvis vi skulle starte på et sådan projekt igen, er der ingen tvivl om at vi ville være meget bedre rustet nu. Undervejs har vi bekymret os om en masse ting, som set i bakspejlet var bagateller. F.eks. var der finansieringen, der ikke faldt på plads, fordi Nykredit efter vores mening syltede vores sag, en skrankepave på Hillerød kommune der resulterede i, at vi måtte vende carporten i sidste øjeblik, håndværkere der vadede rundt i flere centimeter møg - ovenpå vores nylagte klinker, tidsplaner der så ud til at falde fra hinanden - og som holdt alligevel, mangler vi måtte slås for at få rettet - men som nu er på plads. Det hele er overstået nu, men det er desværre spekulationerne der fylder mest i bevidstheden lige nu, og det er synd da der har været masser af positive oplevelser, og resultatet er måske ikke "Det bedste af det bedste" men det er et hus af høj kvalitet, som passer meget fint til vores behov.

Så til andre der overvejer at gå i gang med et lignende projekt - Det er spændende og sjovt, men det er altså også hårdt arbejde. Vi var ikke forberedt på, at det, som vi synes, var det vigtigste i verden, for andre blot er et stykke arbejde, der skal gøres. Det giver visse frustrationer, som man nok selv skal være opmærksom på at holde nede.

Og så er vi stadig ikke i tvivl om, at jo mere man selv gør ud af at finde materialer og tjekke tegninger, desto bedre bliver resultatet.